
بیماری های آزالیا
میس گل
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸
مشکلات خاص :
زهکش نامناسب خاک،کمبود شدید مواد غذایی، عدم کود دهی، زیادشدن اسیدیته خاک به دلیل استفاده از آب نامناسب منجر به زرد شدن و ریزش برگهای آزالیا میشود.
سرمازدگی بهاره یا پاییزه، فعالیت آفاتی که از شیره گیاه تغذیه میکنند باعث چروکیدگی برگسار و ریزش برگها میشود.
بیماری قارچی کپک پودری و بیماری زنگ زدگی موجب بروز لکههایی بر روی برگ میشود اگر گلها تشکیل میشوند اما قهوهای شده و از بین میروند یا عدم گلدهی گیاه به دلیل سرمای بیش از حد محیط است برخی ارقام چند سال زمان نیاز دارند تا بتوانند گل دهند همچنین مصرف نامناسب کودها بعد از اواسط تیر ماه منجر به افزایش رشد برگسار شده و از شکل گیری جوانههای گل جلوگیری میکند.
نور کم محیط یا تابش نور مستقیم آفتاب موجب ریزش غنچههای گل میشود همچنین هوای گرم و خشک موجب ریزش جوانههای گل میشود
زهکش نامناسب بستر کاشت، عمیق کاشتن گیاه در زمان تعویض گلدان، پوسیدگی ریشه که به دلیل زهکش نامناسب بستر کاشت شیوع مییابد، مصرف آبهای املاح دار که منجر به قلیایی شدن بستر کاشت میشود دلیل از بین رفتن آزالیا است.
آفات و بیماریهای:
۱- شپشک آرد آلود: موجب ضعیف شدن گیاه و زرد شدن برگسار و ریزش برگها میشود همچنین ماده چسبناک عسلک را تولید میکند که بعدها به دلیل تجمع کپک پودری ممکن است سیاه رنگ شوند.
۲- مگس سفید: فعالیت مگس سفید موجب ضعیف شدن گیاه میشود و در موارد فعالیت شدید این افت ممکن است گیاه از بین برود مگس سفید همچنین میتواند بیماریهای ویروسی را به گیاه انتقال دهد.
۳- شته: ممکن است بر روی گلها و برگهای جوان فعالیت کند و علاوه بر ضعیف کردن گیاه و بد شکل شدن برگهای جوان و ریزش غنچههای گل منجر به شیوع بیماریهای ویروسی نیز میشود.
۴- سفیدک پودری: زمانی که تهویه هوا ضعیف است و یا نور کافی در محیط وجود ندارد و یا زمانی که شبها هوا سرد و روزها گرم و مرطوب است این بیماری شیوع مییابد و بر روی سطح برگها پودری سفید را به وجود میآورد برگها زرد و قهوهای و چروکیده شده و در نهایت میریزند.
۵- پوسیدگی ریشه: این بیماری اثر قارچ پیتیوم به وجود میآید که انتهای ساقه چروکیده و بد رنگ و ریشهها سیاه میشود و میپوسند استفاده از خاکهای ضد عفونی شده به همراه زهکش مناسب و عدم آبیاری بیش از اندازه از جمله راههای جلوگیری از این بیماری است.
۶- بیماری بوترتیس: این بیماری بر روی گلبرگها نواحی کوچک و آبدار به وجود میآورد که باا قارچی خاکستری پوشانده میشود.
۷-بیماری قارچی شانکر (قانقاریا): در این بیماری ابتدا نواحی قهوهای تیره بر روی پوست ساقه ایجاد میشود پوست نواحی آلوده ترک خورده و میمیرد و به تدریج ریزش میکند برگهای روییده بر روی ساقههای آلوده پژمرده شده و میریزد.
۸- لکه برگی: این بیماری میتواند بر روی برگها لکههایی نامنظم به قطر ۱/۵ سانتیمتر ایجاد کند لکهها میتوانند قهوهای رنگ با مرکز زرد باشند و درون لکهها نیز بعد از مدتی نواحی قهوهای تیره شکل میگیرد برگ آلوده ممکن است ریزش کند.
۹- عامل قارچی دیگری نیز میتواند لکههایی بر روی برگها ایجاد کند در این بیماری لکههایی تیره رنگ بر روی برگها شکل میگیرند که گاهی از نظر رنگ یکنواخت هستند و گاهی در اطراف لکهها هالهای از رنگ دیگر وجود دارد وسعت یافتن این لکهها در نهایت منجر به خشکیدگی برگها و ریزش آنان میشود.
۱۰- بیماری سر خشکیدگی و پوسیدگی ریشه با قارچ فیتوفترا میتواند منجر به کوتاهی قامت و پژمردگی گیاه شود برگها زرد شده و در نهایت گل میمیرد در مرحله سر خشکیدگی نوک ساقهها به همراه برگها تیره رنگ و خشک شده و از بین میروند.